11 Haziran 2014 Çarşamba

Irak'ta 32 Türk Şoför rehin

ŞİD KÖYLERE SALDIRDI
Musul'un kontrolünü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kerkük'ün güneydeki ilçe ve nahiyelerine saldırdı.

Akşam saatlerine doğru Kerkük'ün bazı ilçe, nahiye ve köyleri, IŞİD'e bir kurşun sıkılmadan teslim oldu. Olaylar, ilk olarak Kerkük'ün 60 kilometre uzağındaki Zap nahiyesi çevresindeki Şeria köyünde meydana geldi. Daha sonra Zap nahiyesinde bazı çatışmalar yaşandı ancak kontrol IŞİD militanlarının eline geçti. İlerleyen saatlerde Kerkük'ün güneyindeki Abbasi nahiyesi ile Riyad ve Havice ilçeleri IŞİD'e teslim oldu.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, IŞİD militanları uzun konvoylar oluşturarak havaya ateş açıp ilçe merkezlerinde zafer turları attı. Ordu güçleri ise ellerindeki modern ve ağır silahları bırakarak bölgeyi terk etti. Bunun üzerine saat 21.00 sularında IŞİD militanları, Türkmenlerin yoğunlukta yaşadıkları Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine doğru yola çıktı.Haberi alan peşmerge güçleri, ilçeye gelerek bölgeyi kontrol altına aldı.

İki tugaydan oluşan peşmerge gücü ilçenin dört bir yanını sararak IŞİD'in ilçeye sızmasını engellemeyi amaçlıyor. Son gelişmeye ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul, ilçesindeki güvenlik durumun giderek kötüye gittiğini söyledi.

Terörist grupların, ilçeye çok yakın olduğunu belirten Abdul, "Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleymanbeg nahiyesi, Yengice ve Bastamlı köyleri IŞİD'in kontrolüne geçti. Bunun üzerine iki tugay oluşan peşmerge gücü ilçeye geldi. Peşmergeler, ilçenin güvenliğine katkı yapacak" diye konuştu. KAYNAK: SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder