9 Haziran 2014 Pazartesi

Başbakan'dan önemli açıklamalar!

Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Ruhani görüşmesi sonrasında açıklama yapıyor.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları

- Ruhani seçildiğinden beri ilişkilerimiz ivme kazandı. 

-Göreve geldiğimizden beri ticaret rakamları 10 kat arttı.

- 30 milyar dolar hedefini yakalamak istiyoruz.

O BAYRAĞI İNDİRENİN ÇOCUK OLMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ

- Bu bayrak indirilme mevzusu için söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse benden duyun. Bu bayrağı indirenin çocuk olması bizi ilgilendirmez. Biz o komutan dahil olmak üzere soruşturma başlattık. O çocuğu oraya göndeenlerde bunun hesabına verecek. orada görevli olan askerdir komutandır, hepsi bedelini ödeyecek.

SURİYE MESELESİ VE İRAN'LA FİKİR AYRILIĞI

Ruhani: Görüşmelerimizde Suriye ve diğer bölge ülkeleri ile görüştük, Suriye'de olan bizce istikrar için önemli bir adımdı çünkü Suriye'nin önünde uzun bir süre vardır, bizim için önemli olan Suriye'de kanın durmasıdır.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar

Bölgesel işbirliğimi arttırmak konusunda karar aldık. Yatırım konusunda gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Yüksek düzeyli ilk toplantı bugün yapıldı. Sayın Başbakan ve ben bu toplantıda gündemde olan sorunları gözden geçirdik. Amacımız şudur: 2 ülke kararlıdırlar. 2 güçlü ülke olarak ekonomik hedefler, ticari yatırımlar konusunda, bilimsel ve kültürel konularda ikili ilişkileri ile ilgil çeşitli alanlarda ilişkilerimize karar verdik. Enerji alanında bazı pürüzler vardı. 2 ülke enerji bakanların oturup görüşmesi lazım. İran'ın güney kısmı ve serbest sularını, Karadeniz'e ve Akdeniz'e bağlamaya karar verdik. Bankacılık konusundaki işbirliğini artırmak için de kolaylıklar yapılmasına karar verdik. 

İkili ilişkiler dışında bölgesel konularda görüş yaptık. Her iki tarafın amaçları aslında ortaktır. Çok yakın düşüncelerimiz olan konularda ilişkilerimizi artırmaya karar verdik. KAYNAK: SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder