10 Haziran 2014 Salı

Cumhurbaşkanlığı için mal bildirim esasları

Mal bildirim formlarının kapalı zarfta YSK Başkanlığına verilmesi gerekiyor.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı adaylarının mal bildirimine ve alacakları bağış ve yardımlara ilişkin esasları açıkladı.
Alınan karara göre, Cumhurbaşkanı adaylarının YSK'nın internet sitesinden temin edecekleri mal bildirimi formunu 29 Haziran - 03 Temmuz 2014 tarihleri arasında kapalı zarfta Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na vermeleri gerekiyor.
Mal bildiriminde, taşınmaz mallar ile en yüksek devlet memuruna yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla değer ve tutarındaki; Para ve para hükmündeki kıymetli kâğıtlar, Hisse senedi ve tahviller,
altın ve mücevherat, her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve ev eşyaları ile diğer taşınır mallar, haklar, alacaklar, borçlar ve gelirler yer alacak.
KAMPANYALARDA KULLANILACAK BAĞIŞ VE YARDIMLAR
Cumhurbaşkanı adaylarının yapacakları kampanyalarda kullanacakları bağış ve yardımlar ile ilgili esaslar da açıklandı.
Buna göre adaylar yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişilerden yardım ve bağış alabilecek, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyruğunda olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım alamayacaklar.
Adaylar sadece nakdî yardım alabilecek, ayni yardım kabul edemeyecekler.
Bir kişinin her bir adaya yapabileceği nakdî yardım miktarı, her bir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarını geçemeyecek.
Ayrıca adaylar ödünç niteliğinde para kabul edemeyecekler.
Adaylar, bin liraya kadar olan nakdî yardımları makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek, bin liranın üzerindeki nakdî yardımlar ise “Seçim Hesabı” olarak açtırdıkları ve Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdikleri bir banka hesabına bağış yapan tarafından yatırılacak. KAYNAK: TRT HABER

0 yorum:

Yorum Gönder